Uitvaartfotografie

Het verhaal van de uitvaart
Niemand denkt graag na over een uitvaart. Het bespreken van persoonlijke wensen voor een passend afscheid blijft moeilijk. Noodzakelijke dingen regelt u, omdat het nu eenmaal niet anders kan. Steeds meer nabestaanden realiseren zich dat de dagen rondom overlijden en uitvaart als in een waas aan je voorbij gaan.

Blijvende herinnering
Hoewel niemand graag terugdenkt aan zo’n trieste periode, kan een fotoreportage u helpen details van deze periode te herinneren. Als uitvaartfotograaf vertel ik het verhaal van het afscheid. Discreet leg ik de begrafenis of crematie vast, zodat u op een later tijdstip terug kunt kijken. Aanwezigen bij het condoleren en/of de dienst, mensen die iets vertelden, details van kransen of bloemen. Samen overleggen we wat u wel, of juist niet, gefotografeerd wilt hebben. Door mijn jarenlange ervaring weet ik precies welke vragen ik moet stellen, zodat we geen enkel aspect overslaan.

Bekendheid
Uitvaartfotografie krijgt steeds meer bekendheid. Meer en meer uitvaartondernemers brengen het onder de aandacht. Artikelen in kranten en tijdschriften doorbreken een taboe, uitvaartbeurzen zijn in opkomst. En dat vind ik fijn. Niet omdat ik dan meer onder de aandacht kom, maar omdat ik en mijn collega fotografen zo veel meer mensen kunnen helpen.

Uitvaartfotografie is mijn vak
Zo’n 7 jaar geleden begon ik met uitvaartfotografie, als een van de eersten in Nederland. Ik heb mijn eigen stijl ontwikkeld, schiet treffende plaatjes en ben volkomen onopvallend aanwezig. Mijn apparatuur werkt geruisloos en ik gebruik geen flits.

Mijn werk
Op deze site ziet u voorbeelden van mijn werk. U begrijpt dat ik geen volledige reportages kan laten zien, in verband met de privacy van de betreffende nabestaanden. Wilt u toch graag een beter beeld krijgen van wat mogelijk is, belt u me dan op 06 8149 1340. In een persoonlijk gesprek kan ik u meer foto’s laten zien, waarvoor ik toestemming heb van mijn klanten.

Net als op alle foto’s op deze site, rusten op de foto’s eigendomsrechten en mogen deze niet worden gekopieerd of gebruikt zonder dat hiervoor schriftelijke toestemming is gevraagd en verleend!

facebook pagina Norbert Grobben