Norbert Grobben

 

Fotografie is een passie, voor mij al meer dan 40 jaar. Een mooi vak dat continue in beweging is, maar ook een boeiende bezigheid. Door de voortdurende technologische ontwikkelingen ontdek je nieuwe mogelijkheden, waardoor de uiteindelijke kwaliteit van de foto’s steeds beter wordt.

Norbert GrobbenNa het overlijden van mijn vader heb ik geleerd hoe belangrijk uitvaartfoto’s kunnen zijn voor de nabestaanden. Er gaat tijdens deze dagen zoveel aan je voorbij. Dan is het goed om de beelden op een later tijdstip nog eens te zien. Een fotoalbum van de uitvaart kan een enorme steun zijn tijdens de rouwverwerking. Als familie of directe naaste heb je niet de behoefte om zelf foto’s te maken tijdens de begrafenis of uitvaart. Emotie overheerst, je kunt geen afstand nemen. Dan is het moeilijk om objectieve foto’s te maken. Ik zie het als een mooie opgave en dankbare taak om op een discrete wijze foto’s te maken van de uitvaart of begrafenis.

In 2009 ben ik gestart met mijn eigen onderneming: Norbert Grobben uitvaartfotografie. In de loop der jaren heb ik vele mooie reportages gemaakt.

In alle gevallen was de opdrachtgever / de familie erg tevreden over het resultaat en bleek met verrast door de mooie foto’s van de bijzondere momenten.

Als vanzelf kwamen andere soorten van fotografie op mijn pad, ik zie dat als een stuk erkenning van mijn kwaliteiten. Maar iedere fotograaf heeft zijn specialisme, m.a.w. doen waar je goed in bent, waar je passie ligt. Geen schroom om door te verwijzen naar zeer kundige collega’s.

Mijn hart ligt bij de uitvaartfotografie, maar er is dus meer. Bekijk de pagina fotografie!

facebook pagina Norbert Grobben